Clinics

Clinics te midden van water en groen…

Op zoek naar een leuke invulling van een gezellig dagje uit? Jouw uitje of feestje is op het water nog veel leuker! Boek samen met vriendinnen of vrienden, familie, sportmaatjes, klasgenoten, leerlingen, collega’s of andere relaties een bijzondere dag in een waterrijke en ontspannende omgeving. Supschool Drachten biedt een breed scala aan clinics voor beginners en gevorderden op een supboard. Terwijl je je voortbeweegt op het water, gebruik je maar liefst 95 procent van je spieren. Zo is een dagje ontspanning op het water ook nog eens heel erg goed voor je. Supschool Drachten verzorgt verschillende soorten clinics in het kader van een:

Hoe ziet een supclinic eruit?

We beginnen met een korte warming-up. Daarna geven we aan land instructie over het materiaal, de positie op het board, de peddeltechniek en de veiligheidsaspecten. Vervolgens ga je met je groep het water op om te wennen aan het boardgevoel. Zodra iedereen zijn balans heeft gevonden, gaan we op pad! We maken een mooie tocht en genieten volop van al het moois dat het water en de natuur vanaf het board te bieden heeft. We besluiten de supclinic weer op de startlocatie. 

Wat voor kleding trek je aan?

Trek comfortabele kleding aan die nat mag worden. Neem een set droge kleding mee voor naderhand of voor het geval je te water raakt. Suppen doe je op blote voeten. In het vroege voorjaar is schoeisel eventueel aan te raden. Neem slippers mee voor aan de wal. Voor onderweg heb je een fles water. Ook is het verstandig zonnebrandcrème te gebruiken. Bij veel zonneschijn is een petje en extra zonnebrandcrème handig.

Waar vindt de clinic plaats? en wat staat er op de planning?

De clinics vinden standaard plaats vanaf Watersportvereniging Drachten-Veenhoop. Dit is de locatie waar Supschool Drachten is gevestigd. Het is mogelijk om je hier om te kleden en er zijn toiletten aanwezig. Ook kun je hier waardevolle spullen opbergen. Wil je een clinic vanaf een andere locatie? Heb je zelf een mooie plek in gedachten of wil je in jouw eigen woonplaats een clinic organiseren? Dat is in overleg zeker mogelijk. Wij komen graag met onze kar en supboards bij jou op de afgesproken plaats. Wil je een clinic neem dan contact op. 

Vanaf 10 oktober is Supschool Drachten niet actief met clinics omdat de temperatuur van het water te koud wordt. Vanaf april/mei kunnen we weer los met leuke activiteiten.

Techniektraining:
Woensdag 13 september om 19.00 uur staat de clinic techniektraining op de planning.
De training is bedoeld voor suppers die zelf wel eens suppen, maar graag wat tips willen qua techniek.
De kosten zijn € 20,-+ (inclusief gebruik van een sup)

Maak je uitje nog leuker!

Van inspanning in een waterrijke omgeving krijg je trek! Vanuit Supschool Drachten kunnen wij een gezellige lunch of barbecue organiseren. Informeer naar de mogelijkheden. 

Overige informatie clinics

Aantal deelnemers:

Minimaal 5 en maximum in overleg.

Tarieven: 

Tourtochten: € 15,00 per persoon (excl. sup), gebruik sup € 5,- extra
Clinics inclusief gebruik sup € 20,- per persoon
Kinder clinic € 15,- per kind

Duur clinic: 

75 minuten 
(of zie informatie clinic)

Extra: 

Mogelijkheden voor: Lunch, barbecue of hapje en drankje (prijs op aanvraag).

Agenda

Aanvragen

Clinic Form